«Vi gör fyra typer av viner: Stilla vitt, Mousserande vitt, rosé och ett druv-destillat ("grappa")»
Nytt för i år är att vi gör lite Orangevin.
Vi gör också Verjus, druvsaften från omogna druvor. Verjus har en hög frisk syra och kan användas i mat och i sallader. Verjus krockar inte med vin som tex vinäger. Verjus är alkoholfri.
Solaris – stilla vitt vin:
Solaris berså 2022
Solaris 2021
Flaska 500 ml, Alkoholhalt 12,5 %, Sockerhalt <3 g/l
Backlist, äldre viner:
Solaris 2019
Solaris 2018
Solaris 2017
Solaris 2016
Solaris 2015
Solaris 2014
Mousserande:
Mousserande 2020 brute
Ungdomlig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av krusbär, päron, citron och honungsmelon. Serveras vid ca 8 grader C, som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Pris: 326 kr
Släpps på Systembolaget den 7 augusti.
Mousserande 202?
Ungdomlig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av krusbär, päron, citron och honungsmelon. Serveras vid ca 8 grader C, som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Pris: 326kr
Ännu ej beslutat när vi släpper detta vin.
Backlist, äldre viner:
Mousserande 2017
mousserande 2016
mousserande 2016
mousserande 2016
Rosé:
Boråkra rosÉ 2020
Beskrivande text här
Pris: 176 kr
Finns inte att köpa hos Systembolaget, men vi har flaskor hos oss, för provsmakning vid slutna sällskap.
Volym 500 cl, Alkoholhalt 12,5%
Boråkra Rosé solera nr 1
Beskrivande text här
Pris: 176 kr
Finns inte att köpa hos Systembolaget, men vi har en mindre upplaga hos oss, för provsmakning vid slutna sällskap.
Volym 500 cl, Alkoholhalt 12,5%
Backlist, äldre viner:
Destillat, ofta kallat "grappa"
Exelent 2014
En svensk Grappa
Pris: 281 kr
Slut hos Systembolaget, men vi har några flaskor kvar hos oss, för provsmakning vid slutna sällskap.
Volym: 350 ml, Alkoholhalt 42%
Verjus
Verjus 2019 Solaris
Juice från grönskördade Solaris druvor.
För att få rätt mängd druvor på en vinstock, vilket varierar beroende på hur årets väder varit och är, behöver man ofta minska antalet klasar. Man skördar gröna omognma druvor. När dessa druvor krossas och pressas blir resultatet en frisk must med mycket hög syra. Den passar utmärkt i matlagningen, eller till sallader. Fördelen med Verjus är att den inte är en "viovänn". dvs krockar inte med vinet.
Pris: 100 kr